Pobór prądu, czy wytrzyma alternator

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mrykot
    Drive
    • 2005
    • 85

kolega niestety najwyraźniej ma duże problemy z przyznaniem się do błędu
  • Subaru
    Rider
    • 2005
    • 640

Witam,

Mam taki problem. Zakupiłem wzmacniacz do suba (maksymalny pobór prądu 15A) Chcę dokupić drugi wzmacniacz do głośników (muszę go kupićbo zakupiłem już procesor dźwięku a podobno daje on sygnał po niskiej o czym dowiedziałem się po zakupie)

Drugi wzmak miał by 30A (maksymalny pobór prądu)

Czy wytrzyma mi alternator? Alternator daje 120A i boje się że 45A mu zabiore i mam wątpliwości czy będzie wszystko ok...

Gdybym wiedział że tak to wyjdzie to bym chyba procka nie kupił

Czy ktoś z Was ma 2 wzmacniacze?

Właśnie doczytałem że w moim silniku (AMX) montowane były też alternatory 90A

Czy ktoś wie jak sprawdzić jaki mam alternator? Bo w elsie są od 90 do 150A i nie wiem jak znaleźć swój
    Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• Rob79
      RS
      • 2011
      • 2521
      • Octavia I (1U2)
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Spoko nic się nie stanie 45 amper wzmaki na pewno nie wezmą bo to ich prąd maksymalny od takiej głośności można by zgłupieć w aucie Ja mam wzmaka infinity 6-kanałowego (bezpieczniki 2x30A) i nic się dziwnego nie dzieje ważne żeby na postoju za długo nie słuchać bo aku siądzie
      Robert

Komentarz

• Subaru
        Rider
        • 2005
        • 640

Chce to zrobić trochę inaczej. Po uruchomieniu auta przekaźnik podaje sygnał na wzmaki, a gdy zapłon zgaszony i wzmaki nie chodzą to radio podaje na krótko na głośniki. Zastanawiam się tylko czy nie będzie straty na jakości dzwięku, ale zobaczymy

Komentarz

• picia136
          Rider
          • 2011
          • 374

Wytrzyma alternator. Wzmacniacz nie pociągnie maxymalnego prądu. Pamiętaj tylko żeby dobrze dobrac bezpieczniki bo będize palic jak szalony
          Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

• Subaru
            Rider
            • 2005
            • 640

Mam kable 10 mm2 i wyczytałem ze spokojnie wytrzymują ciagle obciążenie do 40A a skokowo do 63A. A ile powinny być bezpieczniki? Także myslę że oba nie zagrają na maksa wiec myślę żeby dać 40A

Komentarz

• picia136
              Rider
              • 2011
              • 374

radzę dac dwa na każdy oddzielnie
              Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

• Subaru
                Rider
                • 2005
                • 640

ALe ja mówię o bezpiecznku zaraz za aku. Ciągnę do bagażnika 1 kabel i na samym początku daję tylko 1 bezpiecznik.

Komentarz

• Adamu
                  L&K
                  • 2006
                  • 1384

przy 10mm2 zalecany max bezpiecznik to 60A, wiec 40A mozesz spokojnie ładować

wiecej na stronie 13. regulaminu EASCA http://easca.pl/Pliki/sezon%202011/R...20-%202011.pdf

a o altka sie nie martw spokojnie da radę (nawet nie zauważy).

Zamieszczone przez Subaru
                  (muszę go kupićbo zakupiłem już procesor dźwięku a podobno daje on sygnał po niskiej o czym dowiedziałem się po zakupie)
                  z procesorów z wbudowanym wzmakiem dostępne sa produkty HELIX

nawet mają gotowe wtyczki P'n'P do oryginalnych instalacji poszczególnych modeli aut.

Komentarz

Pracuję...